петък, 4 май 2012 г.


Samsung представи официално новия си флагман Galaxy S III

04 май 2012, 08:01
На специално мероприятие в Лондон Samsung представи новия си флагмански смартфон Galaxy S III.

На специално мероприятие в Лондон Samsung представи новия си флагмански смартфон Galaxy S III. Както се очакваше, той получава един от най-големите дисплеи с диагонал 4,8 инча и резолюция 1280х720 (720р). На презентацията компанията не назова типа и честотата на процесора, но по независими оценки това е четириядрен чип Exynos 4 Quad с честота 1,4 GHz, собствена разработка. За някои други пазари обаче чипът може да е различен. Ето някои от останалите характеристики на смартфона:

- Мрежи: GSM/GPRS/EDGE (850 / 900 / 1800 / 1900 MHz), HSPA+ (850 / 900 / 1900 / 2100 MHz, LTE (зависи от региона)
- Дисплей: Super AMOLED
- Задна 8 Мп камера, 1,9 Мп фронтална
- 16 или 32 GB флаш памет (очаква се и 64 GB версия)
- Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11n
- GPS, ГЛОНАСС
- NFC, microSD
- Батерия 2100 mAh
- Размери: 136,6х70,6х8,6 мм
- Тегло: 133 грама
- Операционна система Android 4.0.4 с интерфейс TouchWiz

Ако се съди по показаните снимки, на пазара ще бъдат представени устройства със син (Pebble Blue) и бял (Marble White) цвят. Отляво и отдясно от централния Home бутон са разположени два сензорни бутона, които в неактивно състояние почти не се виждат, но светват при натискане. В международната версия няма LTE модул, но Samsung отбелязва, че в някои местни модели тези мрежи ще се поддържат.

В Galaxy S III има и някои интересни програмни решения. Така например, технологията Smart Stay използва камерата за определяне на положението на очите на потребителя и в зависимост от това променя яркостта на екрана, за да се компенсира промяната на изображението при гледане от друг ъгъл. Group Cast показва екрана на телефона на други потребители, при това те могат да правят забележки и коментари (удобна функция за презентации и съвместна работа).

S Voice разпознава гласови команди, с които могат да се управляват различни функции на смартфона. S Beam подобрява функционалността на стандартната технология Android Beam в посока ускоряване - 1 GB файл може да бъде изпратен само за три минути. Функцията Pop up play позволява да се гледа видео в малко прозорче, разположено където и да е по екрана, като в същото време се работи с някое друго приложение. AllShare на базата на DLNA осигурява широк набор от функции за изпращане на съдържание на други устройства и управлението им.

Към смартфона се предлага и интересен бонус - 50 GB безплатно пространство в онлайн хранилището Dropbox.

Samsung Galaxy S III ще излезе на пазара в Европа в края на май, а цената му все още не е обявена.

3 коментара: