сряда, 2 май 2012 г.

 
  • Samsung представиха три нови хибридни компактни фотоапарата

    Samsung представиха три нови компактни фотоапарата със сменяема оптика. Общото и за трите модела - NX1000, NX210 и NX20 - са байонет за NX обектив, 20-мегапикселов сензор, запис на Full HD видео и поддръжка на Wi-Fi. Оттам нататък, обаче, всеки модел има различия в дизайна и спецификациите с цел да удовлетвори специфичния вкус на потребителите.

    NX1000 има най-компактен дизайн и е ориентиран към масовия потребител. На външен вид апаратът напомня малко Sony NEX. 3-инчовият му екран, обаче, не може да се върти. Първоначално малките размери могат да създадат впечатлението, че с него ще се борави трудно, но в действителност работата с него е нормална.



    NX210 прилича много на предшественика си NX200, но е малко по-обемен и има по-добри спецификации. Този модел разполага с AMOLED екран, който използва технологията PenTile. PenTile помага за постигането на остри изображения дори при по-ниска резолюция.



    И накрая, NX20 е дългоочакваният заместител на моделите NX10 и NX11. Новият модел има по-добър сензор и електронен визьор от висок клас. AMOLED екранът, също така, може да се върти. Сред другите интересни характеристики на модела се нареждат технология за по-тихо снимане и избор на скорост до 1/8000. Предните два апарата можеха да достигат само до 1/4000.



    Засега не е ясно точно кога апаратите ще се появят на пазара. NX20 ще се продава в комплект с 18-55-милиметров обектив OIS III за 899 британски лири. NX210, който ще използва същия обектив, ще струва 749 британски лири, а NX1000 ще се продава с 20-50-милиметров OIS III обектив за 599 британски лири.
     
  • Nikon представиха бюджетния DSLR фотоапарат D3200

    Само 18 месеца след представянето на D3100 Nikon са готови с наследник на бюджетния DSLR апарат. Новият модел от серията се нарича D3200 и най-голямото нововъведение в него е 24-мегапикселовият сензор, който наистина е голяма изненада, предвид факта, че апаратът е в категорията среден клас. С подобен сензор могат да се похвалят доста по-скъпите модели Nex-7, Alpha 65 и Alpha 77 на Sony.

    Гигантският сензор, всъщност, прави D3200 апаратът с най-висока резолюция на Nikon след D800. Дори SLR апаратите от висок клас като полу професионалния D300, например, и дори най-новия Nikon D4 имат по-малки сензори.

    Това, обаче, не е единственото преимущество на модела. Резолюцията на екрана също е увеличена четирикратно и сега може да се сравни по размери с тази на Pentax K-r и други наскоро излезли на пазара огледално-рефлексни фотоапарати. Скоростта на снимането на видео също е увеличена до 30 кадъра в секунда, което обещава много по-добри резултати, особено при гледане на компютъра. Добавен е и вход за микрофон за постигането на стерео звук.

    Що се отнася до дизайн или бутони за управление, D3200 не изглежда кой знае колко по-различно от предшественика си. Комбинираният бутон за Live View/video сега е разделен на два бутона - единият за Live View, а другият за запис на видео, който е разположен в горната част на апарата.

    Апаратът ще се появи на пазара на цена от 560 британски лири за тялото или 650 лири в комбинация с обектив. Тази цена със сигурност не може да бъде определена като цена за бюджетен фотоапарат, но наличието на 24-мегапикселов сензор със сигурност я оправдава.



    Още новини

Няма коментари:

Публикуване на коментар