четвъртък, 3 май 2012 г.

Как ще изглежда най-малкият кросовър на Mercedes-Benz?

Автомобилът ще бъде на платформата на А-class и ще се появи догодина

От известно време се знае, че Mercedes-Benz подготвя компактен кросовър на новата си платформа с предно предаване MFA. Как обаче ще се казва, как ще изглежда и кога ще се появи на пазара не е ясно. На тези въпроси се опитаха да отговорят колегите от британското издание Car Magazine.
Как ще изглежда най-малкият кросовър на Mercedes-Benz?
Според тях машината, в съответствие с новите принципи на Mercedes-Benz за кръщаване на автомобилите, ще получи името GLA. Независимо, че базовата версия ще бъде само с предно предаване, концернът от Щутгарт ще пусне и модификация със задвижване и на четирите колела. Въпреки това акцентът ще бъде насочен не толкова към оф-роуд възможностите на машината, а към нейната динамика и това ще се отрази на външния вид.

Очаква се дължината на новия модел да бъде 4440 мм, широчината около 1800 мм, а височината едва 1500 мм. При това положение разстоянието между двете оси ще бъде около 2700 мм, а обемът на багажника около 500 л.

Дебютът на най-малкия всъдеход с трилъчевата емблема на решетката се очаква да бъде в средата на 2014 г. Той ще се състои след премиерата на купето с 4 врати CLA.

Двигателите на компактния кросовър ще бъдат взаимствани от новата A-class, а на пазара той ще трябва да се конкурира с Audi Q3 и BMW X1.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар