сряда, 2 май 2012 г.

Самсунг вече е номер едно на пазара на мобилни телефони

Пазарът на смартфони е регистрирал растеж от 42,5% през първите 3 месеца 02.05.2012, Сря, 15:14

Самсунг вече е номер едно на пазара на мобилни телефони
Корейската марка Самсунг стана номер едно на световния пазар на мобилни телефони, както и на пазара на смартфони, изпреварвайки съответно Нокия и Епъл, показва изследване на IDC за първото тримесечие на годината, съобщава АФП.
Изкачването на Самсунг на първо място (на пазара на мобилни телефони) илюстрира значителното повишаване на печалбите му на пазара на смартфони от две години насам, съобщи компанията в комюнике.
Самсунг използва старите си връзки с операторите на редица пазари, за да спечели дялове от пазара...за сметка на бившите представители на тежката артилерия като Нокия, уточни аналитикът Кевин Рестиво.
Пазарът на телефони като цяло е регистрирал спад с 1,5% до 398,4 милиона продадени бройки през първото тримесечие.
За сметка на това пазарът на смартфони е регистрирал растеж от 42,5% до 144,9 милиона броя, като тук Самсунг изпреварва американската компания Епъл.
Надпреварата между Самсунг и Епъл остана ожесточена през цялото първо тримесечие, двете компании регистрираха растеж в ключови сектори, посочи друг аналитик, Рамон Йамас.
Епъл пусна популярния си iPhone 4S на големи нови пазари, най-вече в Китай, а Самсунг продължи да се възползва от успеха на Galaxy Note (съчетание между смартфон и таблет) и от другите апарати Галакси, допълни той.
Докато другите компании са във фази на голям преход, трябва да наблюдаваме състезанието между Епъл и Самсунг с пускането от тях на нови, дългоочаквани модели, заяви Йамас.
Продажбите на смартфони на Самсунг са регистрирали огромен растеж от 267% до 42,2 милиона броя и делът на компанията на световния пазар вече възлиза на 29,1% спрямо 11,3% година по-рано.
Продажбите на iPhone-те са нараснали с 88% от 35,2 милиона броя и са достигнали пазарен дял от 24,2%.

Няма коментари:

Публикуване на коментар