понеделник, 30 април 2012 г.

Спорт| Наука и Здраве

Mercedes-Benz увеличи печалбата на Daimler

публикувано: 27/04/2012 - 12:16 | | коментирай сега
Mercedes-Benz увеличи печалбата на Daimler
Немският автомобилостроител Daimler отчете рязко покачване в печалбите, благодарение отчасти на рекордните продажби на Mercedes-Benz, предава BBC. Нетната печалба за първите три месеца на годината е 1,42 млрд. евро, което е с 20% повече спрямо година по-рано. Приходите на компанията са нараснали с почти 10% до 27 милиарда евро. Продажбите на Mercedes удариха рекордните 338,300 броя, като най-високи резултати отчитат европейските и американските пазари. Марките луксозни автомобили продължават да се радват на потребителски интерес, въпреки глобалната икономическа несигурност. По-рано този месец BMW и Audi също отчетоха рязко увеличение в продажбите.
Приходите на Mercedes от леки коли са се увеличили с 8% до 14,9 млрд. евро. Продажбите са нараснали с 21% до 107,700 единици. Единствената област, в която Daimler има проблеми, са микробусите Mercedes, където продажбите са намалели поради "слабостта на пазара в Западна Европа". Като цяло, Daimler обяви, че очаква да продаде повече превозни средства през тази година в сравнение с миналата. "Ние започнахме годината със силно първо тримесечие", каза председателят на компанията Дитер Зетше.
"Въпреки по-високите инвестиции в бъдещ растеж и предизвикателната среда на пазара, ние успяхме да изненадаме с много по-добри от предходната година резултати по отношение на единичните продажби, приходите и нетната печалба", каза още той.
                                     Виж всички новини

Няма коментари:

Публикуване на коментар